Menu Zavřít

Chystá se nový tendr na komunikační služby státu

20. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Ministerstvo informatiky chce v prosinci vypsat nové výběrové řízení na firmu, se kterou uzavře rámcovou smlouvu o poskytování komunikačních služeb státních úřadů. Uvedl to náměstek ministra vnitra a informatiky Zdeněk Zajíček. V posledních pěti letech služby dodával Český Telecom a jeho nástupnická firma Telefónica O2.

BRAND24

Co bude se čtyřmi zakázkami, které ministerstvo vypsalo na komunikační a datové služby pro úřady v polovině roku, Zajíček neuvedl. Tři zakázky získala Telefónica O2 a dvě z nich šetří Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Zajíček dodal, že tyto zakázky nedokážou pokrýt rozšířenou potřebu služeb kvůli nově zavedené povinnosti připojit se k projektu.

Vláda totiž rozhodla o změně koncepce zajišťování komunikační infrastruktury pro veřejnou správu. V budoucnu by se k projektu měly povinně připojit všechny úřady, a poskytovatelé služeb by měli vzejít z jednoho výběrového řízení. Právě rozšířenou potřebu služeb v rámci projektu by podle Zajíčka nebylo možné v rámci nynějších zakázek uplatnit. Ty totiž počítají s maximálním rozšířením o 20 procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).