Chuťový ráj to na pohled

05. října 2010, 14:47 - David Kasl
05. října 2010, 14:47

V soutěži kulinární fotografie uspěl šéfkuchař pražského restaurantu Céleste

Město Oloron-Sainte-Marie se 20. září stalo již potřetí místem setkání špičkových kuchařů a fotografů. Na Mezinárodní soutěž kulinářské fotografie letos do francouzských Pyrenejí dorazilo na pět set účastníků včetně dvacítky soutěžních týmů, poroty a odborné veřejnosti. Porota složená z novinářů, stylistů, fotografů a kuchařů z top světových restaurací hodnotila několik kritérií výsledného jídla nebo dezertu dle vlastního výběru soutěžících: kromě zhodnocení ingrediencí ve finálním jídle, stylu a originality receptu a chuti pokrmu také fotografickou techniku, nasvětlení a kreativitu výsledné fotografie. Ústům i očím porotců nejvíce zalahodila kreace šéfkuchaře pařížského restaurantu Itinéraires Sylvaina Sendry a americké fotografky Carrie Solomonové, kteří za „absolutní čistotu a výjimečnou fotografii“ obdrželi rovněž prémii šest tisíc eur. Druhou cenu získalo duo šéfkuchař restaurantu Le Comptoir du Relais v Paříži Yves Camdeborde a fotograf Laurent Seminel. Třetí cena putuje do Prahy zásluhou týmu ve složení šéfkuchař restaurantu Céleste v Praze Gwendal Le Ruyet a fotograf Dan Vojtěch.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče