Menu Zavřít

Chomutov přispěje na opravu domů

2. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Chomutovská radnice se rozhodla motivovat majitele domů na centrální náměstí 1. máje k jejich zvelebení. Z fondu rozvoje budou moci získat půjčku až 200 tisíc korun s výhodným úrokem na restaurátorské práce na pilířích podloubí. „Město tak chce přispět ke zlepšení vzhledu budov v městské památkové zóně,“ řekla Iva Josífková z odboru kancelář starosty chomutovské radnice.

BRAND24

Doba splatnosti je stanovena na čtyři roky, úspěšní žadatelé budou navíc na dva měsíce osvobozeni od poplatku za zábor veřejného prostranství.

Opravy se v příštích letech dočkají i podzemní prostory historické radniční budovy na náměstí 1. máje, střecha a ochoz městské věže či průčelí domu s hvězdářskou věží, v níž sídlí muzeum. Město plánuje i výměnu střešní krytiny na kostele Nanebevzetí Panny Marie či opravu střechy kostela svaté Barbory. Počítá se i s dokončením opravy východní fasády kostela Svatého Ducha včetně úprav okolí. Z chráněných staveb umístěných vně historického centra chce radnice investovat do rekonstrukce Vinohradské kaple v Mostecké ulici.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).