Menu Zavřít

ČEZ pomáhá zatopeným oblastem. Odpustí lidem platby

23. 8. 2010
Autor: profit

Lidé v povodněmi postižených oblastech se potýkají s mnoha problémy, ty finanční nevyjímaje. Alespoň částečně jim z nich ulevit chce elektrárenský kolos ČEZ.

Autor: Martin Siebert

Elektrárenský kolos ČEZ podal rodinám postiženým povodněmi pomocnou ruku. Na jeden měsíc jim totiž poskytne elektřinu zdarma.

Podle lidí, které povodně zasáhly, jim ale gesto ČEZu příliš nepomůže. Za elektřinu v těchto dnech vydají totiž mnohem více než jim společnost odpustí. Informaci přinesly Děčínský a Liberecký deník.

**Jeden měsíc zdarma

„Zákazníkům postiženým povodněmi zdarma poskytneme elektřinu na jeden měsíc. Jejich žádosti budeme přijímat od 30. srpna,“ píše se v tiskové zprávě společnosti.

Vstřícné gesto ČEZu má však háček. Tisková zpráva totiž dodává: „Sleva bude poskytnuta po dobu jednoho měsíce ve výši průměrné platby.“ Potíž je přitom v tom, že lidé v bytech, jež poškodila povodeň, musí používat vysoušeče. Podle odborníků vyjde jejich provoz až na dvacet tisíc korun měsíčně.

BRAND24

I přesto však mnozí obyvatelé postižených oblastí krok elektrárenské společnosti vítají. Jako třeba starostka obce Višňová Marie Matušková. Právě její vesnici voda zaplavila již několikrát za sebou.

Více na ParlamentníListy.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).