Menu Zavřít

ČEZ ovládl teplárenskou firmu Dalkia Ústí nad Labem

9. 11. 2009
Autor: profit

Skupina ČEZ uzavřela smlouvu na koupi 85 procent akcií firmy Dalkia Ústí nad Labem za cenu přepočtenou na 100procentní podíl 6,3 miliardy korun. Zároveň ČEZ získá 15procentní podíl v mateřské Dalkii ČR za 3,6 miliardy Kč.

Autor: Profit

BRAND24

Dalkia Ústí nad Labem zahrnuje zejména teplárnu Trmice a zhruba 20procentní podíl v Tepelném hospodářství Ústí nad Labem. Dokončení transakcí se očekává v následujících měsících po souhlasu antimonopolních orgánů. ČEZ akvizicí naplňuje své dlouhodobé zájmy v oblasti teplárenství. V Ústí nad Labem ČEZ již vlastní teplárenskou společnost Martia a firmu PPC Úžín, disponující stavebním povolením na paroplynovou elektrárnu v sousedství města.

Podle Dalkie ji majetkový vstup ČEZ umožní posílit schopnost rozvíjet další projekty. Dalkia v ČR zaměstnává 2700 lidí a patří k předním energetickým skupinám. Vedle výroby a distribuce tepla produkuje elektřinu a poskytuje technické a energetické služby. Skupinu tvoří například společnosti Dalkia ČR, OLTERM & TD Olomouc, AmpluServis, Dalkia Kolín a Dalkia Mariánské Lázně. Firmu vlastní světová jednička v oblasti environmentálních služeb skupina Veolia Environnement a skupina EDF.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).