Menu Zavřít

ČEZ dál nakupuje v Německu. Získal 14 větrných turbín

22. 6. 2017
Autor: Martin Pinkas, Euro

nergetická skupina ČEZ koupila v Německu dalších 14 větrných turbín. Všechny jsou rozmístěné na území spolkové země Porýní-Falc a jsou již v provozu. Výši transakce firma nesdělila.

Turbíny o celkovém instalovaném výkonu 35,4 megawattu (MW) koupil ČEZ od německé společnosti KGAL. Ta je subjektem v oblasti aktiv a investic, specializuje se na investice do nemovitostí a obnovitelných zdrojů.

„Další velkou akvizicí na německém trhu obnovitelných zdrojů energie pokračujeme v naplňování naší strategie s cílem navýšit provozní zisk před odpisy z obnovitelných zdrojů o dodatečné tři miliardy korun. Naše větrné elektrárny v Německu vyrobí nyní více než 280 gigawatthodin elektřiny ročně, a pokryjí tak spotřebu 120 tisíc domácností,“ uvedl dnes ředitel divize nová energetika a distribuce ČEZ Tomáš Pleskač. ČEZ podle něj i nadále zajímají už postavené větrné parky na pevnině i na moři, stejně jako projekty ve fázi rozvoje.


ČEZ vyplatí dividendy: akcionářům 17,8 miliardy, státu 12,4

Daniel Beneš, ČEZ


Do německé větrné energetiky ČEZ vstoupil loni v prosinci. Nejprve převzal do užívání větrný park na jihozápadě země o celkovém výkonu 12,8 MW, následovalo dalších 35 větrných turbín o celkovém instalovaném výkonu 85,25 MW. Celkový instalovaný výkon ČEZ v německých obnovitelných zdrojích činí nyní podle Schreiera téměř 135 MW. Instalovaný výkon největší české jaderné elektrárny v Temelíně je asi 2000 MW.

BRAND24

Naposledy na začátku června koupil ČEZ od developerské společnosti ABO Wind devět větrných farem v šesti regionech Francie v pokročilé fázi příprav ke stavbě. Schreier tehdy uvedl, že během pěti let může ČEZ ve Francii v rámci tohoto projektu vlastnit až 100 MW instalovaného výkonu.

Dále čtěte:

ČEZ koupil rozestavěné větrné parky ve Francii

Další fáze prodeje aktiv ČEZ v Bulharsku: mezi čtyřmi zájemci je i Energo-Pro


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).