Menu Zavřít

Česko má nižší rating rizika návratnosti kvůli korupci a byrokracii

26. 7. 2012
Autor: profit

Poradenská společnost Dun & Bradstreet v červenci snížila České republice rating o dva stupně v rámci kategorie nízkého rizika návratnosti investice z DB3a na DB3c. Důvodem je zhoršující se ekonomická situace země a krátkodobě nepříznivý politický výhled.

Foto: Profimedia

Rating snížila společnost Dun & Bradstreet v červenci také Německu, a to z kategorie nejnižšího rizika návratnosti investice DB1d na stupeň nízkého rizika návratnosti investice DB2a.

Nejpříznivější investiční klima v Evropě podle hodnocení Dun & Bradstreet má Norsko, Švédsko a Švýcarsko, jejichž rating je na stupni nejnižšího rizika investice. Polsko a Česká republika jsou podle uděleného ratingu zařazeny v kategorii mírného rizika návratnosti investice, Slovensko je dlouhodobě hodnoceno o stupeň lépe.

BRAND24

Horší kondice německé ekonomiky, našeho největšího obchodního partnera, se nepříznivě odrazí na našem českém trhu,“ uvedla ředitelka Dun & Bradstreet pro Českou republiku a Slovensko Alena Seoud. Dokud podle ní v Česku neskončí současné politické turbulence, bude země nadále vykazovat řadu strukturálních překážek v růstu. Navíc je podle Seoud vysoce pravděpodobné, že budoucí rozvoj bude tížit také zhoršování ekonomiky v Evropě, které již začíná ovlivňovat i Německo. “Významná míra zátěže budoucího rozvoje ČR bude i nadále pocházet z vysoké míry korupce a byrokracie,“ dodala.

D&B Indikátor rizikovosti zemí poskytuje mezinárodní hodnocení rizika při obchodování v jednotlivých zemích. Index je výsledkem analýzy politického, komerčního, makroekonomického a externího rizika, a klade si za cíl predikovat riziko dané země zejména z pohledu návratnosti investic v horizontu dvou let.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).