Menu Zavřít

Češi s Američany jako rovní s rovnými

27. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Glosy Český premiér chce důrazně upozornit americké úřady na nerovnost ve vízové politice obou států. Paroubkův záměr podpořil celý vládní kabinet. Je to správné rozhodnutí. Zatímco Američanovi při výletu do Česka stačí pas, český občan potřebuje vízum.

Glosy

BRAND24

Český premiér chce důrazně upozornit americké úřady na nerovnost ve vízové politice obou států. Paroubkův záměr podpořil celý vládní kabinet. Je to správné rozhodnutí. Zatímco Američanovi při výletu do Česka stačí pas, český občan potřebuje vízum. Pro úplnost: USA vízovou povinnost zavedly kvůli zvýšenému počtu nelegálních pracovníků.

Mnozí možná budou namítat, že tímto krokem vláda staví Česko do role „pupku světa“ - to je však nespravedlivé hodnocení. Česká republika je suverénní stát, který nepotřebuje „na věčné časy“ dýchat na záda „velkému bratrovi“. Ať již z východu, či ze západu. O Česko navíc turisté zájem jeví, tak nač se doprošovat? Jednejme s každým jako rovný s rovným. Buď ať pro Američany platí také vízová povinnost, nebo ať ji českým občanům zruší. Češi snad jasně dokázali, že z jejich strany žádné teroristické útoky nehrozí a že s nelegální prací to není také tolik horké.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).