Menu Zavřít

Češi jdou na jih Ruska

8. 11. 2004
Autor: Euro.cz

České firmy cítí nové možnosti na jihu Ruska. "Při nedávné obchodní misi podepsali čeští zástupci s místními firmami kontrakty za více než 58 milionů dolarů," řekl vedoucí obchodně-ekonomického úseku českého velvyslanectví v Moskvě Karel Charanza. V hlavním městě Severní Osetie Vladikavkazu chtějí zrekonstruovat pivovar.

BRAND24

Rekonstrukci provede firma ZVU Potez z Hradce Králové. Pivovar postavili na počátku 70. let minulého století právě Češi. „Stejná firma, která pivovar postavila, ho bude i rekonstruovat,“ uvedl vedoucí úřadu vnějších ekonomických vztahů Severní Osetie Vladimir Tabolov.

Velkou důležitost přičítá severoosetinské vedení ekologickým projektům. České firmy VK Industrie a AZAK by zde měly postavit stanici na výrobu bioplynu a spolupracovat na výstavbě spalovny. Zároveň se Češi zavázali spolupracovat při organizaci a svozu bytového odpadu. „Dalším z velkých projektů, který bude podepsán do konce roku, je společný podnik na zpracování bukového dřeva,“ uvedl Tabolov. Ve fázi jednání jsou projekty těžby barevných kovů, které Severní Osetie exportuje na evropské trhy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).