Menu Zavřít

Ceny elektřiny rychle porostou

18. 6. 2007
Autor: Euro.cz

V blízké budoucnosti porostou ceny elektřiny rychlým tempem. Tvrdí to předseda Energetického regulačního úřadu Josef Fiřt s tím, že růst způsobí nízká nabídka elektrické energie. Konkrétní čísla ale neuvedl. Naopak cena plynu se podle něj letos příliš nezvýší. Podle Fiřta poroste především neregulovaná část ceny elektřiny.

BRAND24

V blízké budoucnosti porostou ceny elektřiny rychlým tempem. Tvrdí to předseda Energetického regulačního úřadu Josef Fiřt s tím, že růst způsobí nízká nabídka elektrické energie. Konkrétní čísla ale neuvedl. Naopak cena plynu se podle něj letos příliš nezvýší.

Podle Fiřta poroste především neregulovaná část ceny elektřiny. Ta se bude blížit cenám elektřiny v okolních zemích. Stále však bude o něco nižší než v sousedních zemích díky nižším poplatkům za přenos. Náměstek ministra průmyslu a obchodu Tomáš Hüner říká, že podle odhadů se výroba a spotřeba energie v Česku vyrovná v letech 2009 až 2012. Pak bude energetických zdrojů nedostatek, elektřinu zároveň nebude možné dovážet, je tedy nutné, aby vláda našla rychle řešení.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).