Menu Zavřít

Být vágus se vyplatí

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

glosa Ušetřit 3800 korun každý rok. Komu by se nechtělo? Stačí splnit několik podmínek: bydlet v Praze, jezdit městskou hromadnou dopravou a vypadat jako vágus největšího kalibru. Takoví lidé mají v Praze zajištěnu dopravu zdarma. Nemusí si kupovat celoroční ani žádnou jinou jízdenku.

glosa

Ušetřit 3800 korun každý rok. Komu by se nechtělo? Stačí splnit několik podmínek: bydlet v Praze, jezdit městskou hromadnou dopravou a vypadat jako vágus největšího kalibru.

CONTENT24

Takoví lidé mají v Praze zajištěnu dopravu zdarma. Nemusí si kupovat celoroční ani žádnou jinou jízdenku. Revizoři je totiž zásadně nekontrolují. Nechávají je bezplatně cestovat a beztrestně obtěžovat spolucestující, byť přepravní řád městské hromadné dopravy vstup nemytých osob ve špinavých oděvech zakazuje. Natož osob bez platného cestovního dokladu.

Revizoři nemají na taková individua čas. Musí totiž kontrolovat slušně vypadající občany nebo ještě lépe zahraniční turisty ověšené fotoaparáty. Tam jim totiž kyne naděje na příjem z pokuty, kdežto na evidentně chudých lidech revizor nevydělá.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).