Menu Zavřít

Businessinfo.cz

28. 10. 2008
Autor: Euro.cz

PODPORA SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

Program „Eko-energie“, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI), je zaměřen na podporu podnikatelských aktivit v oblasti úspor energie a obnovitelných a druhotných energetických zdrojů. Cílem aktuálně vyhlášené výzvy je stimulovat aktivitu podnikatelů v oblasti snižování energetické náročnosti výroby a spotřeby primárních energetických zdrojů. Mezi podporované aktivity patří například výstavba nových a rekonstrukce stávajících výrobních zařízení na výrobu a rozvod elektrické energie a tepla vyrobené s využitím vody, biomasy a druhotných zdrojů energie nebo projekty zaměřené na zvyšování účinnosti při výrobě, přenosu a spotřebě energie.

Termín pro podávání žádostí: žádosti o dotace podávají žadatelé ve dvou krocích (registrační a plná žádost) prostřednictvím internetové aplikace eAccount. Příjem registračních žádostí probíhá v termínu od 1. října 2008 do 28. února 2009.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, www.czechinvest.cz. Zelená informační linka o programech podpory podnikání, pondělí až pátek 9-13 hod. Tel.: 800 800 777, e-mail: programy@czechinvest.cz.

PODPORA PRO OPRAVY PANELOVÝCH DOMŮ

CONTENT24

Z Programu na podporu oprav bytových domů postavených panelovou technologií (PANEL) lze získat dotaci na úhradu úroků z úvěru. Dotace se poskytuje ve výši rozdílu splátek úvěru, která odpovídá snížení úroku z úvěru až o dva procentní body proti sazbě uvedené ve smlouvě o úvěru. Žádosti mohou předkládat fyzické nebo právnické osoby, které jsou vlastníkem či spoluvlastníkem opravované nemovitosti.

Kontakt: Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s., Jeruzalémská 964/4, 110 00 Praha 1. Tel.: 255 721 111, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz. Informace lze získat i na všech regionálních pobočkách banky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).