Menu Zavřít

BUSINESSINFO. CZ

23. 10. 2006
Autor: Euro.cz

PODPORA PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELEPopis: V rámci OPPP již byl ve všech programech z důvodu vyčerpání disponibilních prostředků ukončen příjem žádostí. Jedinou výjimkou je program Start (bezúročný úvěr pro malé začínající podnikatele), do něhož přijímá žádosti Českomoravská záruční rozvojová banka.

PODPORA PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE

Popis: V rámci OPPP již byl ve všech programech z důvodu vyčerpání disponibilních prostředků ukončen příjem žádostí. Jedinou výjimkou je program Start (bezúročný úvěr pro malé začínající podnikatele), do něhož přijímá žádosti Českomoravská záruční rozvojová banka. Cílem programu je umožnit realizaci podnikatelských záměrů osob vstupujících do podnikání poprvé nebo s delším časovým odstupem, a to poskytnutím podpory ve formě bezúročných úvěrů. Podpora je poskytována ve formě zvýhodněného bezúročného úvěru na financování až 90 procent předpokládaných celkových nákladů realizace projektu. Minimální výše tohoto úvěru činí sto tisíc korun.

Uzávěrka příjmu žádostí: 30. listopadu 2006

Kontakt:Českomoravská záruční a rozvojová banka, Jeruzalémská 964/4, 110 00 Praha 1, Telefon: 255 721 111, Fax: 255 721 110, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz.

SPECIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Popis: Součást státních zemědělských dotací pro rok 2006. Jejím účelem je podpora organizačního, ekonomického a odborného poradenství v zemědělství. Předmětem dotace je speciální poradenství pro živočišnou výrobu a speciální poradenství pro rostlinnou výrobu.

BRAND24

Program se zaměřuje na podporu pořádání seminářů, školení pro chovatelskou a pěstitelskou veřejnost a na vydávání poradenských publikací, poskytovaných chovatelům zdarma, nebo vydávání publikací doporučovaných odrůd, včetně agrotechniky, poskytované pěstitelům zdarma. Dotace je poskytována prostřednictvím příslušné Zemědělské agentury - Pozemkového úřadu.

Kontakt: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1, tel.: 221 811 111, fax: 224 810 478, www.mze.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).