Menu Zavřít

BusinessInfo.cz

2. 1. 2006
Autor: Euro.cz

ÚSPORY ENERGIE Popis: Tento program realizuje Opatření č. 2.3. Snižování energetické náročnosti a vyšší využití obnovitelných zdrojů energie, Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006. Podporované projekty: Program formou přímých dotací podporuje projekty, jejichž cílem je snížit energetickou náročnost vztaženou na jednotku hrubého národního produktu.

ÚSPORY ENERGIE

Popis: Tento program realizuje Opatření č. 2.3. Snižování energetické náročnosti a vyšší využití obnovitelných zdrojů energie, Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006.

Podporované projekty: Program formou přímých dotací podporuje projekty, jejichž cílem je snížit energetickou náročnost vztaženou na jednotku hrubého národního produktu. Zejména jde o tyto podporované aktivity:

a) Snížení energetické náročnosti procesů spojených s výrobou, přeměnou a rozvodem energie, s podmínkou snížení dopadů na životní prostředí.

b) Nové technologie zpracování energetických surovin, jimiž je dosaženo vyšší výtěžnosti energetického potenciálu surovin.

c) Zavádění zařízení na výrobu elektřiny a tepla moderní konstrukce, vybavená novými technologiemi úpravy, dávkování a spalování paliva. d) Snížení ztrát modernizací zařízení sloužících k výrobě, rozvodu a transformaci energetických médií. e) Využití odpadního tepla a druhotných zdrojů energie.

f) Zavádění kombinované výroby elektřiny a tepla (kogenerace).

g) Zavádění energeticky úspornějších technologií výroby a výrobních zařízení.

h) Modernizace energetického hospodářství. i) Zkvalitnění postupů v logistice.

j) Zlepšení tepelně technických a energetických vlastností budov.

Termín pro podávání žádostí: Konečná uzávěrka příjmu žádostí je říjen 2006. Přijímají je Regionální pracoviště CzechInvestu.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2,

tel.: 296 342 500,

e-mail: programy@czechinvest. org, www.czechinvest.cz

ABSOLVENTSKÁ A PRAKTIKANTSKÁ MÍSTA

Popis: Cílem programu je podpora získání praxe absolventů a mladistvých. Zaměstnavateli, který vytvoří místo pro odbornou praxi absolventů škol (středních i vysokých) či pro získání kvalifikace mladistvých evidovaných úřadem práce, může úřad hradit po dobu až jednoho roku plně nebo částečně mzdové náklady spojené se zaměstnáním absolventa či mladistvého. Bližší podmínky mohou být specifikovány dohodou s úřadem práce.

Kontakt: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2,

tel.: 221 921 111,

e-mail: posta@mpsv.cz

BID BOND (ZÁRUKA ZA NABÍDKU)

Popis: Bankovní záruka České exportní banky. Náhrada složení finanční jistoty, která je třeba pro účast vývozce v tendru (veřejné soutěži). Vystavená bankovní záruka zajistí budoucímu dovozci splnění podmínek soutěže. Poplatek za vystavení záruky závisí na ratingu vývozce.

Kontakt: Česká exportní banka, a. s. Vodičkova 34, Praha 1,

tel.: 222 843 111,

e-mail: ceb@ceb.cz,

BRAND24

www.ceb.cz

Tuto část připravuje internetový server businessinfo.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).