Menu Zavřít

Businessinfo.cz

5. 11. 2008
Autor: Euro.cz

PODPORA KLASTRŮ

Program „Spolupráce - Klastry“ je zaměřen na podporu vzniku a rozvoje kooperačních odvětvových seskupení jako regionálně umístěných souborů navzájem propojených společností, specializovaných dodavatelů, poskytovatelů služeb, firem v příbuzných oborech a přidružených institucí a organizací, které si navzájem konkurují, ale také navzájem kooperují, a jejichž vazby mají potenciál k upevnění a zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Spolupráce firem v klastru zlepšuje výsledky společností zapojených do klastru, umožňuje zvýšit počet inovací a export, přilákat atraktivní investice a podpořit výzkumnou základnu v daném regionu. Příjemcem podpory je výhradně klastr, který může mít právní formu občanského sdružení, zájmového sdružení právnických osob, společnosti s ručením omezeným, akciové společnosti nebo družstva.

Termín pro podávání žádostí: od 1. října 2008 do 28. února 2009.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, www.czechinvest.cz. Zelená informační linka , pondělí až pátek 9-13 hod. Tel.: 800 800 777, e-mail: klastry@czechinvest.org.

ZVÝHODNĚNÉ ÚVĚRY PRO MALÉ PODNIKATELE

BRAND24

Cílem „Programu zvýhodněných regionálních úvěrů pro drobné a malé podnikatele v Jihočeském kraji“ je umožnit realizaci projektů malých podnikatelů v kraji. Úvěry poskytuje Českomoravská záruční a rozvojová banka, a to až do jednoho milionu korun. Zvýhodněný regionální úvěr může být použit na následující způsobilé výdaje: a) pořízení a rekonstrukce dlouhodobého hmotného majetku a pozemků, b) pořízení dlouhodobého nehmotného majetku, c) pořízení zásob, včetně drobného hmotného majetku, d) pořízení drobného nehmotného majetku, pokud je příjemcem podpory vykazován jako náklad/výdaj.

Kontakt: ČMZRB, Husova 9, 370 01 České Budějovice, tel/fax 387 31 84 28; Pobočka ČMZRB v Praze, Jeruzalémská 964/4 110 00 Praha 1, tel. 255 721 111, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).