Menu Zavřít

BusinessInfo.cz

31. 7. 2006
Autor: Euro.cz

PODPORA ZAVÁDĚNÍ ALTERNATIVNÍCH PALIV Operační program Infrastruktura, Opatření 2.3., Priority 2 - Snížení negativních důsledků dopravy na životní prostředí. Popis: Program je určen k podpoře výzkumných projektů na podporu rozvoje alternativních typů pohonu, podporu zavádění alternativních paliv, podporu aplikace technologií pro výrobu a skladování vodíku pro silniční vozidla a technologií pohonu vozidel palivovými články.

PODPORA ZAVÁDĚNÍ ALTERNATIVNÍCH PALIV Operační program Infrastruktura, Opatření 2.3., Priority 2 - Snížení negativních důsledků dopravy na životní prostředí.

Popis: Program je určen k podpoře výzkumných projektů na podporu rozvoje alternativních typů pohonu, podporu zavádění alternativních paliv, podporu aplikace technologií pro výrobu a skladování vodíku pro silniční vozidla a technologií pohonu vozidel palivovými články. Konečnými příjemci podpory jsou zadavatelé výzkumných projektů ve veřejném zájmu nebo právnické osoby provozující dopravu.

Uzávěrka přijímání žádostí: Konečným termínem předkládání projektových žádostí ve 2. kole výzvy je 30. září 2006.

Kontakt: Ministerstvo dopravy, zprostředkují subjekt OP Infrastruktura, Odbor mezinárodních vztahů a EU, Nábřeží L. Svobody 12, 110 15 Praha 1, www.mdcr.cz, www.opi. strukturalni-fondy.cz

PERFORMANCE BOND (Záruka za dobré provedení smlouvy o vývozu)

Popis: Bankovní záruka České exportní banky. Banka může ručit po celé období dodávek až do kvalitativní přejímky, může však zárukou krýt i celou dobu platnosti technické záruky na dodané zařízení. Tento typ záruky může zajišťovat splnění smluvních podmínek vývozcem, dosažení konkrétních technických parametrů stanovených ve smlouvě o vývozu a jiných podmínek. Plněním této záruky se vrací příslušná část kupní ceny dovozci. Záruka může obsahovat redukční klauzuli, tedy že výše záruky se může snižovat úměrně realizované části smlouvy o vývozu.

Kontakt: Česká exportní banka, a.s., Vodičkova 34, Praha 1, tel.: 222 843 111, e-mail: ceb@ceb.cz, www.ceb.cz.

ZPRACOVATEL - PODPROGRAM PROGRAMU INVESTICE

Popis: Program INVESTICE je zaměřený na realizaci zejména dlouhodobých investičních záměrů s ohledem na restrukturalizaci a zvýšení efektivnosti zemědělských a zpracovatelských subjektů.

Cílem podprogramu ZPRACOVATEL je podpořit rozvoj konkurenceschopných zpracovatelských organizací. V rámci tohoto podprogramu jsou podporovány následující investice:

  • stavební investice,
  • nákup nových strojů, zařízení a technologií sloužících ke zpracování produktů ze zemědělské výroby s tím, že cílem projektu není zvýšení objemu produkce.

Forma podpory: Dotace na úhradu části úroků z úvěru a garance bankovních úvěrů.

CONTENT24

Kontakt: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, Za Poříčskou branou 256/6, 186 00 Praha 8, tel.: 225 989 400, e-mail: info @pgrlf.cz, www.pgrlf.cz.

Tuto část připravuje internetový server Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).