Menu Zavřít

Businessinfo.cz

14. 1. 2008
Autor: Euro.cz

BEZÚROČNÝ ÚVĚR V PROGRAMU START

Cíl: Program START, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI), je zaměřen na realizaci podnikatelských projektů osob vstupujících do podnikání poprvé nebo s delším časovým odstupem, a to poskytnutím podpory ve formě bezúročného úvěru nebo zvýhodněné záruky s finančním příspěvkem k zaručovanému úvěru.

Popis: Bezúročný úvěr s dobou splatnosti maximálně sedm let lze čerpat až do výše 0,75 milionu korun v případě fyzických osob, pro právnické osoby platí limit 1,5 milionu korun. Podmínkou je realizace projektu na území České republiky s výjimkou území hlavního města Prahy. Příjemci mohou být pouze drobní podnikatelé.

Termín: Příjem žádostí o poskytnutí bezúročného úvěru a zvýhodněné záruky bude ukončen 31. prosince 2008.

Kontakt: Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s., Jeruzalémská 964/4, 110 00 Praha 1. Tel.: 255 721 111, fax: 255 721 110, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz. Informace lze získat i na všech regionálních pobočkách banky.

PERFORMANCE BOND

Cíl: Záruka za dobré provedení smlouvy o vývozu.

BRAND24

Popis: Bankovní záruka České exportní banky. Banka může ručit po celé období dodávek až do kvalitativní přejímky, může však zárukou krýt i celou dobu platnosti technické záruky na dodané zařízení. Tento typ záruky může zajišťovat splnění smluvních podmínek vývozcem, dosažení konkrétních technických parametrů stanovených ve smlouvě o vývozu a jiných podmínek. Plněním této záruky se vrací příslušná část kupní ceny dovozci. Záruka může obsahovat redukční klauzuli.

Kontakt: Česká exportní banka, a.s., Vodičkova 34, Praha 1. Tel.: 222 843 111, e-mail: ceb@ceb.cz, www.ceb.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).