Menu Zavřít

Businessinfo.cz

26. 12. 2008
Autor: Euro.cz

PODPORA NÁKUPU ZEMĚDĚLSKÉ TECHNIKY

Cílem Programu „Zemědělec“ je vytvořit předpoklady pro rozvoj zemědělských subjektů, kdy příjemce podpory investuje zejména do strojního zařízení, vybavení či technologických celků, přičemž podporovaná investice musí sloužit ke snížení výrobních nákladů, modernizaci či zlepšení jakosti. Do Programu se mohou přihlásit pouze žadatelé, kteří jsou zemědělskými podnikateli a zároveň jsou zemědělskými prvovýrobci (vymezují pravidla programu), v případě podnikatelů mladších čtyřiceti let může být podpora navýšena. Program je určen pouze pro malé a střední podniky. Podrobné informace naleznete na webových stránkách Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu.

Kontakt: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, Za Poříčskou branou 256/6, 186 00 Praha 8, tel.: 225 989 400, e-mail: info@pgrlf.cz, www.pgrlf.cz.

INFRASTRUKTURA

Program „Prosperita“ je součástí Operačního programu Podnikání a inovace pro období 2007–2013 a jeho cílem je prostřednictvím dotací podporovat zakládání a další rozvoj subjektů infrastruktury pro průmyslový výzkum, technologický vývoj a inovace zaměřených zejména na realizaci nových technologií výrobků a služeb. K podporovaným aktivitám patří zakládání a další rozvoj vědeckotechnických parků, podnikatelských inkubátorů, center pro transfer technologií a také vytváření sítí business angels. Na jeden projekt je možné získat dotaci až do výše 300 milionů korun. Podmínkou je realizace projektu mimo území Prahy.

BRAND24

Termín pro podávání žádostí: elektronické registrační žádosti lze předkládat do 31. července 2009.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, www.czechinvest.cz. Zelená informační linka o programech podpory podnikání, pondělí až pátek 9-13 hod. Tel.: 800 800 777, e-mail: programy@czechinvest.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).