Menu Zavřít

BusinessInfo.cz

28. 8. 2006
Autor: Euro.cz

PODPORA KONKURENCESCHOPNOSTI Program realizuje Opatření č. 2.1. Operačního programu Průmysl a podnikání 2004-2006 (OPPP). Popis: Cílem programu je podpora zvyšování konkurenceschopnosti českých firem na zahraničních trzích formou podpory získávání marketingových informací, tvorby propagačních materiálů, účasti na výstavě nebo veletrhu v zahraničí apod.

PODPORA KONKURENCESCHOPNOSTI Program realizuje Opatření č. 2.1. Operačního programu Průmysl a podnikání 2004-2006 (OPPP).

Popis: Cílem programu je podpora zvyšování konkurenceschopnosti českých firem na zahraničních trzích formou podpory získávání marketingových informací, tvorby propagačních materiálů, účasti na výstavě nebo veletrhu v zahraničí apod. Zejména jde o tyto podporované aktivity:

a) získávání marketingových informací souvisejících se vstupem na zahraniční trhy

b) tvorba studií vstupu na zahraniční trhy a dalších materiálů, které jsou předpokladem zvýšení aktivity českých podniků na zahraničních trzích

c) tvorba propagačních materiálů (včetně elektronických) za účelem prezentace českého subjektu v zahraničí, a to též prostřednictvím internetových stránek

d) prezentace podniku na výstavě nebo veletrhu v zahraničí.

Program je určen pouze pro malé a střední podnikatele (do 250 zaměstnanců).

Termín pro podávání žádostí: příjem žádostí o dotace končí dnem 1. října 2006.

Kontakt: Česká agentura na podporu obchodu (CzechTrade), Dittrichova 21, P. O. Box 76, 128 01 Praha 2, tel.: 224 907 579, 224 907 575, fax: 224 911 308, e-mail: info@czechtrade. cz, www.czechtrade.cz.

PODPORA PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKATELE Popis: Cílem programu je podpora účasti malých a středních podnikatelů na řešení projektů výzkumu a vývoje v rámci 6. Rámcového programu zaměřených na zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Program je zaměřen na podporu podnikatelů, kteří se aktivně účastní 6. Rámcového programu, to znamená, že jsou členy konsorcia projektu podávaného v rámci příslušné výzvy jako účastníci projektu nebo koordinátoři, jejichž projekt dosáhne potřebného bodového hodnocení Evropské komise. Podpora je poskytována formou dotace do maximální výše 250 tisíc korun pro koordinátora projektu a 100 tisíc korun pro účastníka projektu. Žádosti přijímají regionální kanceláře CzechInvest.

Šestý rámcový program pro výzkum a technologický vývoj je rámcový program Evropského společenství pro výzkum a technologický rozvoj. Je to souhrn akcí na evropské úrovni, které financují a podporují výzkum a slouží dvěma strategickým cílům: jednak k posilování vědecké a technologické základny průmyslu, jednak ke zvýšení jeho mezinárodní konkurenceschopnosti.

BRAND24

Termín pro podávání žádostí: příjem žádostí o podporu končí 30. dubna 2007.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, informační linka: 800 800 777, email: programy@ czechinvest.org, www.czechinvest.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).