Menu Zavřít

Business Info.cz

18. 9. 2006
Autor: Euro.cz

PODPORA KOMBINOVANÉ DOPRAVYOperační program infrastruktura, Opatření 2.2., Priority 2 - Snížení negativních důsledků dopravy na životní prostředí. Popis: Opatření je určeno pro podporu projektů předkládaných vlastníky a provozovateli veřejných dopravně-logistických center, překladišť a infrastruktury kombinované dopravy.

PODPORA KOMBINOVANÉ DOPRAVY

Operační program infrastruktura, Opatření 2.2., Priority 2 - Snížení negativních důsledků dopravy na životní prostředí.

Popis: Opatření je určeno pro podporu projektů předkládaných vlastníky a provozovateli veřejných dopravně-logistických center, překladišť a infrastruktury kombinované dopravy. Největší část přepravy musí být realizována železniční nebo vodní dopravou.

Podporovány jsou projekty zaměřené na infrastrukturu pro moderní technologie kombinované dopravy včetně zabezpečení informačními systémy, investice do veřejných dopravně-logistických center a překladišť kombinované dopravy jako představitelů ekologické obsluhy území nákladní dopravou a investice do infrastruktury vedoucí k odstranění překážek pro provozování kombinované dopravy.

Termín pro podávání žádostí: konečným termínem předkládání žádostí ve 2. kole výzvy je 30. 9. 2006.

Kontakt: Ministerstvo dopravy, zprostředkují subjekt OP Infrastruktura, Odbor mezinárodních vztahů a EU, Nábřeží L. Svobody 12, 110 15 Praha 1, www.mdcr.cz, www.opinfrastruktura. cz

SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉHO A SOUKROMÉHO SEKTORU

Pátá výzva k předkládání projektů v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha (JPD 2).

Popis: V rámci výzvy lze předkládat žádosti o podporu v Opatření 2.1. Mezi podporované aktivity patří například: * vytváření partnerství a sítí organizací vědy a výzkumu

  • společné projekty realizované v těchto sítích
  • projekty informačních, poradenských a výzkumných center a vzdělávacích aktivit zaměřených na informace z oblasti výzkumu a vývoje, nové technologie, jejich výzkum a transfer
  • projekty zaměřené na oblast inovačních procesů a udržitelného rozvoje
  • podpora vzniku nových a rozvoje stávajících inovačních jednotek s přímou účastí veřejných i soukromých organizací výzkumu a vývoje (technologické a vědecké parky, inkubátory, inovační centra a poradenská střediska zaměřená na informace z oblasti výzkumu a vývoje) a další.

Podmínkou je, že projekt musí být realizován na území vybraných městských částí hl. m. Prahy.

Termín pro podávání žádostí: do 2. října 2006.

CONTENT24

Kontakt: Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení implementace JPD pro Cíl 2, Mariánské nám. 2, Praha 1, tel.: 236 002 613, e-mail: ozf@cityofprague. cz

Tuto část připravuje internetový server Business Info.cz Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).