Menu Zavřít

Business Info.cz

20. 3. 2006
Autor: Euro.cz

PODPORA MARKETINGU Program podpory konkurenceschopnosti českých podnikatelů na zahraničních trzích.

PODPORA MARKETINGU

Program podpory konkurenceschopnosti českých podnikatelů na zahraničních trzích.

Popis: Program realizuje Opatření č. 2.1. Operačního programu Průmysl a podnikání 2004-2006 (OPPP). Cílem programu je podpora zvyšování konkurenceschopnosti českých firem na zahraničních trzích formou podpory získávání marketingových informací, tvorby propagačních materiálů, účasti na výstavě nebo veletrhu v zahraničí a podobně. Zejména jde o tyto podporované aktivity: získávání marketingových informací souvisejících se vstupem na zahraniční trhy či tvorba studií vstupu na zahraniční trhy a dalších materiálů, které jsou předpokladem zvýšení aktivity českých podniků na zahraničních trzích. Dále tvorba propagačních materiálů (včetně elektronických) za účelem prezentace českého subjektu v zahraničí, a to též prostřednictvím internetových stránek, a prezentace podniku na výstavě nebo veletrhu v zahraničí. Program je určen pouze pro malé a střední podnikatele (do 249 zaměstnanců).

Termín žádostí: Konečná uzávěrka příjmu žádostí je říjen 2006

Kontakt: Česká agentura na podporu obchodu (CzechTrade), Dittrichova 21, P. O. Box 76, 128 01 Praha 2, tel.: 224 907 579, 24907 575, e-mail: info@czechtrade.cz

ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ

Popis: Ministerstvo práce a sociálních věcí vyhlásilo 2. výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) -Opatření 1.1. Posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání. Výzva se týká předkládání grantových projektů v nadregionálním grantovém schématu Podpora aktivní politiky zaměstnanosti. Záměrem tohoto grantového schématu je především posílení aktivní politiky zaměstnanosti při zaměstnávání uchazečů a zájemců o zaměstnání a prevence dlouhodobé nezaměstnanosti. Důraz se klade na aktivity vedoucí k přímému pracovnímu uplatnění účastníků nebo k jejich zaškolení či praxi u zaměstnavatelů.

Podporují se rovněž aktivity vedoucí ke vzniku nových pracovních míst včetně sebezaměstnání pro osoby z cílových skupin grantového schématu. Předkládané projekty musejí mít dopad na tři a více regionů (NUTS 3) v rámci Cíle 1, takže mohou být i celorepublikové bez hlavního města Prahy. Žadateli oprávněnými předkládat návrhy projektů mohou být fyzické i právnické osoby.

Termín žádostí: 28. dubna 2006 ve 12 hodin

Kontakt: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2

BRAND24

Kontaktní osoba: Ing. Anna Makaloušová, SSZ MPSV ČR, tel.: 221 923 245, e-mail: anna.makalousova@mpsv.cz, www.mpsv.cz.

Tuto část připravuje internetový server Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).