Menu Zavřít

Business Info.cz

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

PROGRAM INOVACE II Opatření 2.2 Podpora inovací, výrobků, technologií a služeb, Priority 2. Rozvoj konkurenceschopnosti podniků, Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006 (OPPP).

PROGRAM INOVACE II

Opatření 2.2 Podpora inovací, výrobků, technologií a služeb, Priority 2. Rozvoj konkurenceschopnosti podniků, Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006 (OPPP).

Popis: Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky vyhlásilo dne 22. února 2006 časově omezenou výzvu pro podávání žádostí o dotace (předkládání projektů) do programu podpory Inovace II, který je jedním z programů OPPP spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie.

Cílem programu Inovace II je pomocí podpory ve formě dotací umožnit realizaci rozvojových podnikatelských projektů zaměřených na podporu komercionalizace výsledků výzkumu a vývoje. V rámci programu mohou být podporovány projekty zaměřené na zlepšení výrobků, technologií a služeb nebo na zavedení pokrokových metod řízení či jiných netechnických inovací. Dotace bude poskytována ve výši tři až 25 milionů korun, maximálně však ve výši 46 procent uznatelných nákladů projektu. Inovační projekt musí být realizován na území České republiky mimo region hlavního města Prahy.

Termín pro podávání žádostí: od 1. do 28. dubna 2006.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, tel.: 800 800 777, e-mail: programy@czechinvest. org, www.czechinvest.cz.

PROGRAM LEADER ČR PRO ROK 2006

Popis: Program je určen mikroregionům s 10 tisíci až 100 tisíci obyvateli, s hustotou do 120 obyvatel na čtvereční kilometr. Mikroregion musí mít připravenu rozvojovou strategii a funkční místní akční skupinu s právní subjektivitou. Možné právní formy skupin jsou obecně prospěšná společnost a občanské sdružení. Zvýhodněny budou mikroregiony s vyšší mírou dlouhodobého vylidňování. Pro rok 2006 je ve státním rozpočtu na program Leader ČR schváleno 70 milionů korun.

Prostřednictvím programu je možno podpořit obnovu venkovské zástavby, doplňovat vybavení a služby, nezbytnou infrastrukturu, oživovat venkov společenskými a obchodními akcemi. Dále diverzifikovat činnost zemědělských podnikatelů, podpořit malé a střední podnikání, obnovovat hospodářské budovy, zlepšit strojové vybavení dílen, obnovovat kulturní památky, rehabilitovat přírodní lokality a podobně.

Žadateli mohou být podnikatelské subjekty, fyzické nebo právnické osoby, na něž se vztahuje limit dotace 50 procent z celkových přijatelných nákladů. Nebo obce, svazky obcí a neziskové organizace s působností v daném mikroregionu, s limitem dotace 80 procent.

Datum uzávěrky přijímání žádostí: 13. března 2006 do 15 hodin.

BRAND24

Kontakt: Ministerstvo zemědělství, odbor rozvoje venkova a ekologie, Těšnov 17, 117 05, Praha 1. Kontaktní osobou je ing. Marie Pátková, tel.: 221 812 623. Veškeré informace k Programu jsou zveřejněny na stránkách ministerstva www.mze.cz.

Tuto část připravuje internetový server BusinessInfo.cz. Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www.BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).