Menu Zavřít

Business Info

4. 7. 2005
Autor: Euro.cz

PODPORA PODNIKŮ V POČÁTEČNÍM STADIU Popis: Tento program realizuje Opatření číslo 2. 1. Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006 (Zakládání a rozvoj malých a středních podniků). Cílem programu je pomocí podpory ve formě zvýhodněných investičně zaměřených úvěrů umožnit realizaci rozvojových podnikatelských projektů malých podniků s kratší historií.

PODPORA PODNIKŮ V POČÁTEČNÍM STADIU

Popis: Tento program realizuje Opatření číslo 2. 1. Operačního programu průmysl a podnikání 2004-2006 (Zakládání a rozvoj malých a středních podniků). Cílem programu je pomocí podpory ve formě zvýhodněných investičně zaměřených úvěrů umožnit realizaci rozvojových podnikatelských projektů malých podniků s kratší historií. Jde o podniky, u nichž je bariérou pro získání externího financování nižší vlastní kapitálová vybavenost nebo omezená možnost poskytnout zajištění úvěru.

Uzávěrka přijímání žádostí: Konečná uzávěrka příjmu žádostí je říjen 2006. Přidělené prostředky mohou být nárokovány do 31. prosince 2006.

Kontakt: Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s., Jeruzalémská 964/4, 110 00 Praha 1, tel.: 255 721 111, fax: 255 721 110, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz.

VÝSTAVBA A REKONSTRUKCE NÁJEMNÍCH OBJEKTŮ

Popis: Cílem podpory je stimulovat výstavbu a rekonstrukci výrobních hal a objektů pro strategické služby na území průmyslových zón. Ty pak mají být pronajaty moderním výrobním podnikům a podnikům z oblasti strategických služeb a technologických center, které zde vytvoří nová pracovní místa v oborech zpracovatelského průmyslu a v sofistikovaných oborech služeb s vysokou přidanou hodnotou. Clem je také rozšíření nedostatečné nabídky volných objektů vhodných pro moderní typy průmyslové výroby. Dalším smyslem podpory je zvýšení schopnosti České republiky absorbovat přímé investice do výrobních odvětví závislých na příležitosti k okamžitému zahájení výroby. V neposlední řadě jde také o intenzivnější podporu průmyslových zón využitím kapitálových zdrojů soukromého sektoru.

Předmět podpory: Příprava a realizace projektu, jímž je výstavba či rekonstrukce nájemního objektu na území průmyslové zóny o výměře nejméně pěti hektarů, včetně technické přípravy území.

Kontakt: CzechInvest, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, telefon: 296 342 579, fax: 296 342 543, regiony@czechinvest. org, www.czechinvest.cz.

SPECIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Popis: Součástí dotací zemědělcům pro letošní rok je také podpora organizačního, ekonomického a odborného poradenství. Předmětem dotace je speciální poradenství pro živočišnou výrobu a speciální poradenství pro rostlinnou výrobu. Program se zaměřuje na podporu pořádání seminářů, školení pro chovatelskou a pěstitelskou veřejnost a na vydávání poradenských publikací, poskytovaných chovatelům a pěstitelům zdarma. Podporováno je také vydávání publikací doporučovaných odrůd, včetně agrotechniky, poskytované pěstitelům zdarma. Dotace se poskytne prostřednictvím příslušné Zemědělské agentury - Pozemkového úřadu.

BRAND24

Kontakt: Ministerstvo zemědělství, Těšnov 17, 117 05 Praha 1, tel.: 221 811 111, fax: 224 810 478, e-mail: posta@mze.cz, www.mze.cz

Tuto část připravuje internetový server Portál pro podnikání a export www.businessinfo.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).