Menu Zavřít

Burešův hybrid

24. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Glosy Návrh ministra Jaroslava Bureše na dočasné zavedení výkonových známek pro nákladní vozidla nad 7,5 tuny je unikátem. Už samotný název totiž vyvolává zmatek. Za výkonové zpoplatnění se všude ve světě považuje výběr peněz za skutečně ujetý počet kilometrů.

Glosy

Návrh ministra Jaroslava Bureše na dočasné zavedení výkonových známek pro nákladní vozidla nad 7,5 tuny je unikátem. Už samotný název totiž vyvolává zmatek. Za výkonové zpoplatnění se všude ve světě považuje výběr peněz za skutečně ujetý počet kilometrů. Ministr ale zavádí hned dva systémy zpoplatnění dálnic, rychlostních komunikací a vybraných silnic časové i výkonové.

BRAND24

Přechodná řešení zpoplatnění před zavedením elektronického mýtného má hledat Legislativní rada, jejíž předsedou je právě Bureš. Předpokládá se tedy jeho určitá aktivita. Jistě by ale neškodilo, kdyby si vše promyslel a konzultoval s odborníky.

Úředníci procitli po dlouhém spánku, výkonové zpoplatnění funguje v Rakousku a letos je zavedlo i Německo. Ještě před zavedením elektronického mýtného proto hledají nějaký spásný nápad. S novými návrhy má proto vbrzku vyrukovat také ministr dopravy Milan Šimonovský. Burešův hybrid tak nemusí být poslední.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).