Menu Zavřít

Budou stavět u Slavkova

12. 6. 2008
Autor: Euro.cz

Quinlan Private Golub

BRAND24

Quinlan Private Golub, mezinárodní investiční a developerská společnost, která spravuje majetek v hodnotě přibližně 11,5 miliardy eur, plánuje v Brně výstavbu nového rozsáhlého multifunkčního projektu Austerlitz Centrum pojmenovaného podle místa slavné bitvy z roku 1805, která se odehrála u nedalekého Slavkova. Součástí projektu bude také muzeum zabývající se tímto obdobím. Pozemek, na kterém projekt vyroste, se rozkládá na přibližně 55 tisících metrech čtverečních mezi řekou Svratkou, ulicí Opuštěná a novým brněnským nádražím Europoint.
Austerlitz Centrum zahrnuje rezidenční, maloobchodní a kancelářskou část. Rezidenční budovy o celkové rozloze přesahující 86 tisíc metrů čtverečních ponesou jména velitelů francouzské, ruské a rakouské armády – Napoleon, Alexandr a František. Developer počítá také s výstavbou luxusního hotelu Jurys Inn, jenž patří do sítě hotelů skupiny Quinlan Private.
Inspirací pro brněnský multifunkční projekt byla regenerace brownfieldů v evropských městech, jako je Birmingham nebo Valencie. Celkové náklady investice se odhadují na přibližně 200 až 250 milionů eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).