Menu Zavřít

Brno získá kasárna ve Slatině

27. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Kasárna v městské části Slatina získá brněnský magistrát bezúplatným převodem. "Rozhodla o tom vláda, nyní se připravuje smlouva," řekla Jindřiška Verešová z tiskového odboru ministerstva obrany. Město chce na pozemcích postavit byty, sportoviště a část využít jako zónu pro drobné podnikatele.

Za úpravu desetihektarové plochy zaplatí zhruba 65 milionů korun.

O pozemky ve výhodné poloze u průmyslové zóny Černovická terasa, navíc v blízkosti tuřanského letiště a dálnice D1, má radnice zájem už několik let.

BRAND24

„Město už má vypracovanou studii na budoucí využití,“ uvedl mluvčí magistrátu Pavel Žára. Plochu chce radnice využít jako přechod z Černovické terasy do sídliště Slatina. Studie navrhuje výstavbu nájemních bytů, domu s pečovatelskou službou nebo domova důchodců či vysokoškolských kolejí. Nové sídlo by tam mohl mít i úřad městské části, policie a hasiči.

Část současných objektů se dá využívat téměř okamžitě, třeba armádní sportoviště nebo ubytovna při ulici Řipská. Část ploch ale bude potřeba upravit. Demolice přijde podle odhadů magistrátu na 60 milionů. Navíc je zhruba třetina pozemku kontaminovaná, jeho vyčištění bude stát dalších pět milionů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).