Menu Zavřít

Bez internetu to nejde

13. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Po revoluci se zdálo, že zedníci budou mít plné ruce práce. Dlouho zanedbávaný bytový fond tomu nasvědčoval. Individuální výstavba byla však kvůli vysokým úrokům příliš drahá.

Ke změně došlo až ve druhé polovině devadesátých let. Ceny energií citelně vzrostly a zedníci objevili nový potenciál v sádrokartonu. Po vstupu Česka do Evropské unie jsou navíc stavební energetické proměny podpořeny solidními dotacemi, takže odvětví jen kvete. V posledních letech ale přichází další fenomén – návrat kutilství. Překvapivě ho pomohl nastartovat internet. „Nákupem materiálů přes počítač se dá ušetřit až pětina nákladů,“ říká Predrag Dukič, spolumajitel internetového B2B tržiště ABC Českého hospodářství.

BRAND24

Největší zájem prý bývá před začátkem léta o okna, střechy a obklady spolu s dlažbou. Výhoda internetového obchodování spočívá i v jednoduchém kontaktování zahraničních partnerů. Klient si díky tomu z přehledného systému vybere maximálně vyhovující zakázku. V tuto chvíli jsou nejčastěji využívanými lokalitami země Evropské unie. Největší počet poptávek registruje B2B tržiště ze zemí, jako jsou Francie, Německo a Španělsko. Velmi dobře touto formou funguje i obchod s Velkou Británií nebo Ruskem.

Nejde ale jen o kutily. Kdo dnes nenabízí svou službu na internetu, jako by neexistoval. Zejména ve velkých městech je už zbytečné sahat po telefonním seznamu. Potřebuji vybourat nebo postavit příčku? Stačí projet internet a vybrat si z nabídky řemeslníků v nejbližším okolí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).