Menu Zavřít

Best of Realty: Největší boj svedli rezidenti

24. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Polyfunkční dům LOcelot na Praze 9 či Hotel Karlov v Benešově.

To jsou vítězové desátého ročníku soutěže Best of Realty.

V nejsilněji zastoupené kategorii rezidenčních projektů (celkem 15 soutěžících objektů) jubilejního desátého ročníku soutěže Best of Realty porotci postavili nejvýše polyfunkční dům LOcelot v Praze 9. Ocenili u něho originální pojetí a kvalitní stavební realizaci. Z nových administrativních center si vítězství odnesla třetí etapa komplexu Avenir Business Park v Praze 5. Porota cenu udělila za kvalitu, flexibilitu a funkčnost. Celková koncepce podle ní vytváří příjemné pracovní prostředí a zasadila se o celkové zvýšení renomé lokality Nových Butovic.

Kategorii obchodních center dominoval mostecký Central jako příklad, že velké moderní nákupní centrum lze vybudovat i mimo regionální metropole. V kategorii hotelů získal titul Hotel Karlov v Benešově (na snímku), a to za harmonické spojení historických budov s vysokými nároky hotelových hostů.

BRAND24

Držitelem zvláštní ceny, kterou uděluje Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, se stal ředitel úseku realitních obchodů České spořitelny Kamil Kosman. Zvláštní cenu poroty letos získala administrativní budova City Tower na Praze 4. U tohoto projektu porotci ocenili mimo jiné odvahu, s níž developer vstoupil na dlouhodobě problematické území, a vytrvalost, se kterou prosazoval svou vizi. Cena čtenářů mediálních partnerů patří projektu Steinova vila v Praze, jenž soutěžil v kategorii rezidenčních projektů.

O ocenění letos usilovalo 37 projektů ve čtyřech základních kategoriích. O vítězích rozhodla osmičlenná porota. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů byly výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a zejména úspěšnost na realitním trhu. Soutěž probíhala pod záštitou ministerstva pro místní rozvoj a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Slavnostní vyhlášení se konalo v pražském Národním domě na Vinohradech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).