Menu Zavřít

Beskydy má propagovat nový likér

11. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Návštěvníci Beskyd si kromě vzpomínek na svůj pobyt v moravskoslezských horách mohou odvézt i nový suvenýr - bylinný likér s názvem Beskydy. Nová, do žluta zbarvená lihovina vznikla na námět Sdružení Region Beskydy a Beskydského informačního centra.

„Měla by pomoci propagovat tento region jako místo k turistice a rekreaci,“ řekl ředitel centra Richard Žabka.

„Je to něco jako Becherovka a chutná velice dobře. Nemáme záměr distribuovat ho do velkoobchodní sítě,“ vysvětlil Žabka. Novinka se podle něj rozšíří z informačních center i do hotelů, případně bude k dostání i při společenských akcích v beskydských střediscích.

BRAND24

Likér Beskydy, který vyrábí frýdecko-místecká Likérka Kwaczek, se prodává v zelených lahvích v několika velikostech. „Pan Kwaczek byl naším dlouhodobým sponzorem a určité jeho likéry nám strašně chutnaly, tak jsme se na něj obrátili,“ uvedl Žabka.

Beskydy jsou druhým bylinným likérem, které se snaží o propagaci turistického ruchu v regionu. Beskydská likérka ve Starém Městě u Frýdku-Místku se totiž v současnosti snaží vrátit zašlou slávu bylinnému likéru s názvem Lysá hora. Ten už před 150 lety začal vyrábět obchodník Herrmann Löw.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).