Menu Zavřít

Bérová podpoří otevřený software

18. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Aktuálně Ministerstvo informatiky chce podpořit větší využívání platformy Linux a dalšího otevřeného softwaru ve veřejné správě. Uvedla to ministryně informatiky Dana Bérová během konference Open Government 2006. V současnosti využívají podle údajů ministerstva otevřený software představovaný především kancelářskými aplikacemi desítky z více než 6200 českých obcí.

Aktuálně

Ministerstvo informatiky chce podpořit větší využívání platformy Linux a dalšího otevřeného softwaru ve veřejné správě. Uvedla to ministryně informatiky Dana Bérová během konference Open Government 2006.

BRAND24

V současnosti využívají podle údajů ministerstva otevřený software představovaný především kancelářskými aplikacemi desítky z více než 6200 českých obcí. Využívá jej například Městský úřad v Děčíně, Ostravě nebo Domažlicích. Ze státních firem jsou uživateli například České dráhy či Česká pošta.

Podle průzkumu pro Svaz měst a obcí je za malým rozšířením především obava z nedostatečné kvality takového softwaru a také služeb. Naopak největším lákadlem pro případné nasazení těchto produktů je možnost ušetřit peníze.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).