Menu Zavřít

Bendl se chystá snížit platy manažerům Českých drah

3. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Ministr dopravy Petr Bendl v rozhovoru pro týdeník Profit uvádí, že chce snížit platy top manažerům Českých drah. „Spočítal jsem si, že když snížíme jejich mzdy o polovinu, získáme více jak sto milionů korun ročně do rozpočtu,“ uvádí Bendl, který nedávno cestoval z Bruselu do Paříže vlakem a prý to byl velmi příjemný zážitek.

Ministr dopravy Petr Bendl

Autor: Profit - Jakub Stadler

„Hned jsem zadal, abychom lidem zpříjemnili cestování například připojením k internetu. Využití času při cestování vlakem by mohlo posunout České dráhy dopředu. Vlak je komfortní pokud jede včas, je čistý a poskytne službu,“ míní Bendl, který v podnikatelském týdeníku Profit tvrdí, že obecně železnici fandí.

BRAND24

Ovšem zanedbaná infrastruktura včetně chátrajících a zbytečně rozlehlých nádraží je podle ministra práce na léta. Bez pochopení odborů se podle něj České dráhy do kondice nedostanou. „Když budou dráhy dostávat věci zdarma, zleniví a převálcují je jiní, silnější. Musíme českého dopravce trénovat, aby přežil tuzemskou konkurenci, nebo spíše zahraniční jako třeba Deutsche Bahn. Až ta doba nastane, může mít český dopravce problém,“ říká ministr v týdeníku Profit.

O své politické kariéře tvrdí, že ji nebalí, spíše naopak, protože není zvyklý utíkat z boje. „Teď je příležitost zvednout hlavu. Hodně se mění i Mirek Topolánek, což je pozitivní. Chtěl bych s ODS v čele s Topolánkem vyhrát volby,“ míní Bendl.

VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO TÉMATU V PONDĚLÍ 6. DUBNA V TÝDENÍKU PROFIT
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).