Menu Zavřít

Bašta á la Evropská unie

16. 9. 2011
Autor: profit

Jak vyřešit zoufalý nedostatek potravin a zároveň ulevit životnímu prostředí, to je téma, kterým se momentálně zabývá Evropská unie. Pověření experti nakonec přišli na to, že nejlepší bude, když všichni začneme pojídat hmyz, respektive dobroty z něj připravené. Do projektu, který se problémem zabývá, investovala EU už v přepočtu 74 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Co se realizace tohoto smělého plánu týče, uvažuje se o blízké budoucnosti, konkrétně o roce 2020. Pomalu už se tedy můžete začít připravovat na změnu jídelníčku. Počítejte s tím, že vaše oblíbené vepřo, knedlo, zelo nahradí barvitější, chlupatější a nohatější pochoutky z brouků, včel, mravenců nebo sarančat. Věru mňamka, o které se většině z nás asi nesnilo!

BRAND24

Už to vidím. Tak jako si dnes chodíme do obchodu pro 10 deka šunky, budeme nakupovat plazivé potvůrky. Vlastně ani nevím, jestli si chci takovou budoucnost představovat. Faktem je, že v některých zemích, například v Thajsku, je pojídání hmyzu běžná záležitost, dokonce pochoutka! Tím se ale odmítám řídit. Vždyť na některých místech planety jedí ještě rukama a spí na stromech, dokonce chodí s obnaženým přirozením!

Já osobně mám jiné řešení: Raději si hned začnu dělat zásoby na horší časy. Konzervy s masem a párky v nálevu mi později určitě přijdou vhod. Přece si na Vánoce nedám místo vepřového řízku se salátem gratinovaného sršně s pečenou kobylkou a grilovanou tarantulí!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).