Menu Zavřít

Baroko pro Subterru

11. 2. 2011
Autor: Euro.cz

Praha

BRAND24

Společnost Subterra vyhrála zakázku pražského magistrátu na rekonstrukci Clam-Gallasova paláce, Nové radnice a Mariánského náměstí. Firma uspěla s nabídkou 788,9 milionu korun a porazila například konkurenta BAU plus, který požadoval 797,7 milionu korun. Serveru Euro.cz to potvrdil zdroj z magistrátu.
Neúspěšný kandidát na pražského primátora Zdeněk Tůma podal kvůli rekonstrukci barokního paláce, ve kterém sídlí městský archiv, a nedaleké budově Nové radnice podnět na Úřad pro hospodářskou soutěž. Bývalému vedení města vytýkal, že chce ještě před volbami vybrat stavební firmu, které by kontrakt přidělilo.
„Hlavním kritériem u veřejné zakázky byla nabídnutá cena,“ uvedl k vítězi tendru pražský radní Lukáš Kaucký (ČSSD).
Zakázka má být rozdělena do tří fází. Jako první by se měl rekonstruovat Clam-Gallasův palác, pak přijdou na řadu prostory Nové radnice a nakonec by se mělo revitalizovat Mariánské náměstí.
V objektu paláce má vítěz tendru za úkol například zlidštit vzhled prostor, které se doposud přizpůsobovaly archivu. V paláci má také vzniknout zázemí pro kavárny a obchůdky. V Nové radnici zase čeká na novou tvář zasedací místnost městské rady nebo výtahy pro veřejnost. Nad plánovanými podzemními garážemi a úpravou Mariánského náměstí zatím visí otazníky, uvedl radní.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).