Menu Zavřít

Bakalova NWR ruší emisi dluhopisů za 700 milionů eur

10. 2. 2010
Autor: profit

Společnost New World Rersources (NWR) z impéria Zdeňka Bakaly ruší emisi dluhopisů za 700 milionů eur (přes 18 miliard korun). Rozhodnutí zdůvodnila rozkolísaností trhu.

Autor: OKD

BRAND24

Firma chtěla peníze využít k splacení půjček a na provozní účely, včetně financování obchodních aktivit. „Ačkoliv zájem investorů byl značný, negativní volatilita trhu firmu pro tuto chvíli přiměla k stažení nabídky. NWR bude nadále monitorovat situaci na trhu a v případě příznivějších podmínek zváží nabídku dluhopisů k pozdějšímu datu,“ uvedla NWR, jejímž klíčovým majetkem je těžební společnost OKD.

Podle NWR zažily úvěrové trhy značnou nestálost vzhledem k deficitům státních rozpočtů a kreditním hodnotám evropských státních dluhopisů. „Naše silná finanční pozice nám poskytuje potřebnou volnost k tomu, abychom mohli ke kapitálovým trhům přistupovat oportunisticky. Zájmem investorů jsme byli velice potěšeni, ale pokračující volatilita trhu dala jasně najevo, že teď není pro optimální ocenění dluhopisů ta správná chvíle,“ zdůvodnil finanční ředitel NWR Marek Jelínek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).