Menu Zavřít

Autoprůmysl

14. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Létající kombík od Audi

Automobilka Audi uvede na trh nejvýkonnější kombi na světě. RS6 Avant s výkonem 580 koní a zrychlením z nuly na 100 km/h za 4,6 vteřiny se může směle srovnávat se supersportovními vozy značek Ferrari či Lamborghini. Na rozdíl od sportovních vozů, které většinou disponují zavazadlovým prostorem velkým přinejlepším na sadu golfových holí, nabízí nové Audi kufr pro zavazadla o objemu až 1660 litrů, což je například o 40 litrů více než u nové Octavie Combi.

Kanál úrazu

Spory kolem dešťové kanalizace pro nošovickou automobilku společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) pokračují. Ekologický právní servis (EPS) firmu obvinil, že zvolená varianta potrubí kanalizace je méně kvalitní. Podle automobilky však jde o vhodné řešení, které připustily tři nezávislé posudky. Důležitější než použití nejdražší technologie bude technické provedení, a proto Hyundai dle ČTK požádal agenturu CzechInvest, aby při stavbě kanalizace zajistila nezávislý dozor.

CONTENT24

Zánovní ojetiny se vyplatí

Síť autobazarů AAA Auto chce příští rok přijít s novou značkou, pod kterou bude prodávat maximálně dva roky staré vozy. Značka by měla od roku 2008 začít fungovat v ČR, o rok později na Slovensku, uvedl předseda představenstva Anthony Denny v prezentaci pro investory. „Chceme v tomto segmentu posílit pozici,“ potvrdil šéf firemní komunikace Vladan Crha. Podle něj chce firma v rámci nové značky zákazníkům spolu s prodávaným vozem nabídnout více dodatečných bonusů, například servisní a finanční služby či nadstandardní garance.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).