Menu Zavřít

Autoprůmysl

13. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Rozjetá auta na Slovensku

Prodej nových osobních a malých nákladních automobilů na Slovensku se v listopadu meziročně zvýšil o čtrnáct procent na 7638 vozů, oznámilo Sdružení automobilového průmyslu. V prvních jedenácti měsících roku prodej vzrostl o sedm procent na 75 130 vozů. Největší zájem byl i nadále o automobily Škoda, jejichž prodej v období od ledna do listopadu činil 16 280 kusů.

Nezahráli investorům do noty

Dánský výrobce špičkové elektroniky Bang & Olufsen (B&O), který vyrábí i v Česku, bude dodávat audiosystémy do luxusních a výkonných vozů britské automobilky Aston Martin. B&O s tím uvedl, že by dohoda s automobilkou měla mít příznivý dopad na jeho hospodaření v následujících letech. Investory přesto nenadchl. Akcie B&O po zprávě klesly o čtyři procenta - investory totiž rozhořčilo, že Bang & Olufsen neuzavřel očekávanou dohodu s nějakým větším automobilovým koncernem. Dánský podnik již má podobnou smlouvu s Audi.

Změna kapitána u Fordu

Novým generálním ředitelem české pobočky Ford Motor bude dosavadní prodejní ředitel Jan Laube (40). Ve funkci vystřídá Vladimíra Vošického (45), který se po více než šesti letech v čele české pobočky stal šéfem rozvoje obchodu Fordu v Rumunsku. Laube pracuje pro Ford v České republice dvanáct let. Během nich prošel různými pozicemi v prodeji, leasingu i servisu. Na jeho dosavadním místě jej nahradí ředitel marketingu Ota Sedláček (54), jenž bude od ledna jmenován do nově vytvořené funkce prodejního a marketingového ředitele.

BRAND24

GM obhlíží Rusko

Největší americká automobilka General Motors (GM) se snaží o posílení pozice na rychle rostoucím ruském trhu. Generální ředitel GM Rick Wagoner uvedl, že firma několikrát jednala o možné spolupráci s ruským výrobcem automobilů GAZ. „Čas od času s nimi jednáme. Stále sledujeme možnosti, jež by nám pomohly získat lepší pozici v Rusku,“ řekl Wagoner. Firma GM minulý týden prohrála boj o 25procentní podíl v největší ruské automobilce AvtoVaz, který nakonec získal francouzský Renault.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).