Menu Zavřít

Autoprůmysl

1. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Ceny v pohybu

Ceny ojetin se neurčují jen podle stáří a technického stavu vozů, ale mnohdy se liší i dle ročního období. Na konci zimy je například nejvhodnější doba pro koupi auta s pohonem všech čtyř kol nebo kabrioletu. Ceny přitom mohou být nižší i o více než 50 tisíc korun, vyplývá z údajů největšího tuzemského prodejce ojetin AAA Auto. Terénní vozy a auta kategorie SUV jsou dle mluvčího AAA Milana Smutného na podzim a na začátku zimy poptávány kvůli lepším jízdním vlastnostem na sněhu a ledu.

Škoda Fabia: Nebrzdí?

Při testech ve Švédsku se objevil problém s brzdami u nového modelu Škoda Fabia kombi. Auta testovali švédští motorističtí novináři před uvedením na švédský trh o minulém víkendu. Škoda Auto s brzdami dle svého švédského mluvčího ovšem nic podnikat nebude. Problém nastal u dvou testovacích automobilů ve chvíli, kdy řidiči začali na sněhu, ledu a zimní břečce brzdit. Brzdy totiž ani v jednom případě nezareagovaly. Stejný jev se u obou testovaných škodovek odehrál při zkouškách celkem třikrát; auta ještě projdou nezávislou zkušebnou.

BRAND24

Na internetu se jim daří

Prodej ojetých aut prostřednictvím internetového programu Auto-plus.cz se loni zvýšil téměř o desetinu na rekordních 14 270 vozů, oznámili zástupci Import VW Group, která službu provozuje. Program, který funguje více než sedm let, je zaměřen na prodej ojetých vozů koncernu Volkswagen od autorizovaných prodejců. Koncernové vozy v něm v současnosti tvoří zhruba 80 procent prodaných ojetin.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).