Menu Zavřít

Automobilky se předhánějí v cenách

2. 5. 2005
Autor: Euro.cz

SLEVY AUTOMOBILŮ Prodejci se rozhodli bojovat o zákazníky výraznými slevami. Někdy dosahují stovek tisíc korun. Zářným příkladem současných slev byla nedávná akce na pražském letňanském výstavišti, kde se dal automobil pořídit za cenu o 200 tisíc korun nižší, než je katalogová.

**SLEVY AUTOMOBILŮ

Prodejci se rozhodli bojovat o zákazníky výraznými slevami. Někdy dosahují stovek tisíc korun.

Zářným příkladem současných slev byla nedávná akce na pražském letňanském výstavišti, kde se dal automobil pořídit za cenu o 200 tisíc korun nižší, než je katalogová. U nového modelu Focusu pak zákazník mohl získat slevu až 100 tisíc korun.

Výrazné slevy, případně akční modely za levnější ceny nabízí většina automobilek etablovaných na českém trhu. Domácí výrobce Škoda Auto sází zejména na výhodné financování nákupu vozů prostřednictvím leasingové společnosti ŠkoFIN. Po vstupu do Unie se v Česku nekonalo avízované zvýšení cen nových aut. Zatímco odborníci očekávali růst v jednotkách procent kvůli postupnému vyrovnávání cenové úrovně na společném trhu, ceny v loňském roce o 0,3 procenta klesly a byly nejnižší v Unii. Za poslední rok auta v tuzemsku zlevnila nejčastěji o 1000 až 2000 korun. Vozy v celé Evropě naopak zdražily v průměru o 2,4 procenta.

BRAND24

Slevy a akční modely nabízí většina značek. Například Francouzský Peugeot cenově zvýhodnil modely 206, 307, Partner a 807, a to v intervalu od 30 do 150 tisíc korun. Akce potrvá do 31. května. Nissan nedávno uvedl limitované verze Spring! pro modely Micra, Almera a Almera Tino, které nabízejí úsporu až 70 tisíc korun. Firma také u většiny modelů prodloužila desetiprocentní slevu. Fiat prodává malé vozy Panda, Punto a Idea se slevou až 52 tisíc korun. Německý Opel chce zase pomoci řidičům, kteří váhají, zda si mají koupit dovolenou, nebo auto. K novému osobnímu vozu Opel totiž zákazník získá i poukázku na dovolenou, až ve výši 63 tisíc korun nebo výbavu až za 90 tisíc korun.

Citroen chystá novou akci na květen. V jejím rámci zákazníci získají na některé modely další výhody a slevy k již existující akční nabídce, která zahrnuje všechny osobní i užitkové modely značky Citroen. Slevy se v tomto případě pohybují v řádu desítek tisíc korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).