Menu Zavřít

Automaty, poslanecký reparát

3. 8. 2011
Autor: profit

Práce kvapná málo platná. To se říkalo už za mého dětství a jak je vidět v praxi, platí to stále. To, že politici velmi často hlasují se zavřenýma očima a v polospánku, je běžný fakt. Není to tak dávno, co si odhlasovali snížení platů, z čehož pak při pohledu na svá konta měli těžkou hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Historie se opakuje. Tentokrát jsou na pořadu výherní automaty. Novela loterijního zákona, kterou poslanci schválili v červnu, se senátorům nelíbila. Obcím dala možnost regulovat hazard pomocí vyhlášek, a to nejen místně, ale i co se týče provozní doby heren. Jenže jak to tak bývá v naší politice, pravá neví, co dělá levá. A tak se přišlo na to, že by novela zrušila platnost dosavadních obecních vyhlášek regulujících hrací automaty.

BRAND24

Stačilo tak málo – schválit špatné datum. Takhle to dopadá, když si v pracovní době prohlížíte časopisy, leštíte kabelku nebo skládáte origami. Dá se to ale pochopit, vždyť hlavy pomazané sedí od rána do večera v lavicích a doslova vaří své mozkové závity pro naše blaho. Není se pak čemu divit, že některý spoj vyhoří. Zvláštní ale je, že musel vyhořet všem najednou. To považuji za přírodní úkaz!

Takový hromadný zkrat! Možná by stálo za to podrobit naše politiky důkladným testům, napojit je v laboratoři na počítač, uvést do umělého spánku a pozorovat za plexisklem, jak reagují na světlo, teplo, zimu nebo zápach. Do té doby by parlament mohla vést gorila Moja z pražské zoo společně se stádem žiraf, slonů a tlupou tchořů. Bude to zábavné a na výsledné práci nikdo nic nepozná. Vsadím se s vámi, že tahle parta reparát dělat nebude!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).