Menu Zavřít

Ať je vazba zpětná, ne špatná

2. 1. 2007
Autor: Euro.cz

KONSTRUKTIVNÍ KRITIKAJedním z hlavních nástrojů motivace je dobrá komunikace se zaměstnancem. I jeho případné chyby nebo slabiny byste mu měli vytýkat konstruktivně. Personalisté sestavili pro agenturu Top Vision přehled několika častých příkladů. Špatně: Tenhle materiál je k ničemu!

KONSTRUKTIVNÍ KRITIKA

Jedním z hlavních nástrojů motivace je dobrá komunikace se zaměstnancem. I jeho případné chyby nebo slabiny byste mu měli vytýkat konstruktivně. Personalisté sestavili pro agenturu Top Vision přehled několika častých příkladů.

Špatně: Tenhle materiál je k ničemu!

Dobře: Vidím, že jste na tomto materiálu zapracoval. Myslím však, že má ještě oblasti, ve kterých by mohl být lepší. Kde vy vidíte prostor pro zlepšení?

Špatně: Už mám vašich pozdních příchodů dost!

Dobře: Všiml jsem si, že jste tento týden přišel třikrát pozdě, což znamená, že nemůžete dobře plnit úkoly. Máte nějaké potíže?

Špatně: Řekněte Novákovi, že to musí udělat rychleji.

Dobře: Pane Nováku, chceme-li, aby naše investice byla schválena, musíme splnit termín. Jak vaše práce pokračuje? Vidíte nějaký způsob, jak bychom mohli věci urychlit?

BRAND24

Špatně: Mluvíte vždy dříve, než jste mě vyslechl! Dobře: Chápete věci velmi rychle. Někdy mě však mrzí, že mi skočíte do řeči ještě dříve, než skončím. Co si o tom myslíte? Špatně: Jste tak nervózní, že jsem z vás nervózní i já.

Dobře: Je ve vaší práci něco, co vás znervózňuje nebo vyvolává nepříjemné pocity?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).