Menu Zavřít

Asseco kupuje IZIP

18. 11. 2011
Autor: Euro.cz

Zdravotnictví

BRAND24

Partnerem Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) ve společnosti IZIP se stane pravděpodobně technologická společnost Asseco. Podle informací týdeníku Euro by měla koupit 49procentní podíl od švýcarské firmy eHI eHealth International. Této firmě prodali své podíly původní akcionáři IZIP včetně europoslanců Milana Cabrnocha a Miroslava Ouzkého z ODS. Asseco podepsalo s eHI memorandum o porozumění.
Asseco by mělo spolu s akciemi IZIP nejspíše získat také dvě dodavatelské firmy, které zajišťují provoz elektronických zdravotních knížek a které jsou s IZIP personálně propojeny. Dalšími uchazeči o podíl v IZIP byly údajně společnost Ness, Hewlett-Packard (HP) a CompuGroup. Tyto firmy dlouhodobě vnímají IZIP jako vážného konkurenta v elektronickém zdravotnictví a nástup silného partnera jistě neuvítají. Citlivé to bude zejména pro firmu HP, která je dodavatelem IT řešení pro VZP a může se cítit v této pozici ohrožena.
Asseco je silná středoevropská firma poskytující IT služby. Ve zdravotnictví působí například na Slovensku, kde dodává řešení tamní Všeobecné zdravotní pojišťovně. (pp)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).