Menu Zavřít

Aš chce převzít bývalé celnice

4. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Aš chce převzít objekty bývalé celnice na hraničním přechodu do německého Selbu.

Zájem o nemovitosti projevila radnice už před časem a teď převod schválila i rada. Město chce areál na hranicích získat zejména proto, aby mohlo rozhodovat o jeho dalším osudu a realizovat tam své záměry. „Proto připraví studii využití objektů,“ vysvětluje mluvčí radnice Milan Vrbata.

CONTENT24

Aš má velkou naději, že objekty získá, protože jejich převod už projednala s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových a ten ho podpořil. „Areál opuštěný po vstupu Česka do schengenského prostoru tvoří tři budovy a téměř 12 tisíc metrů čtverečních pozemků,“ uvedl Vrbata. Nemáme zájem například o další tržnice nebo noční podniky u samého vstupu do republiky a města,“ říká mluvčí Vrbata.

Získat objekty na hraničním přechodu chce v Karlovarském kraji i Boží Dar. Budovy dříve sloužící celníkům a cizinecké policii by chtěl společně s dalšími čtyřmi českými a německými krušnohorskými obcemi využívat společně. Podle božídarského starosty Jana Horníka by v nich mělo vzniknout velké informační středisko pro centrální Krušnohoří.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).