Menu Zavřít

Areál někdejších Nuselských mlékáren brzy změní majitele

14. 9. 2011
Autor: profit

Nového vlastníka bude mít v brzké době areál bývalých známých Nuselských mlékáren v Praze. Formou výběrového řízení jej prodává společnost Naxos, specialista na transakce s tímto druhem nemovitostí.

Foto: Naxos

Doporučená kupní cena tohoto dnes již administrativního a skladovacího areálu, který se rozkládá na pozemcích o výměře více než 7 500 metrů čtverečních, je 95 milionů korun. Konec prvního kola výběrového řízení je 14. října.

Za značnou výhodu areálu považuji kombinaci výnosové nemovitosti, která má roční čistý příjem z nájemného 8,1 milionu korun, s jejím rozvojovým potenciálem. Poté, co byl změněn územní plán, je tu možná i nová výstavba,“ říká manažer této transakce z Naxosu Michal Augustýn. Znamená to, že by tu v budoucnu mohly stát třeba bytové domy, obchodní středisko či garáže. 

BRAND24

O svým způsobem ojedinělý nuselský areál, který je téměř stoprocentně obsazen nájemci, je mezi potenciálními investory zájem. Tvoří jej mimo jiné hlavní výrobní budova, sklady, kanceláře, prodejny a další objekty. Jeho součástí je i parkoviště ve vnitrobloku, jež pojme až 60 automobilů.

Naxos v letních měsících zpeněžil formou výběrového řízení významné strojírenské podniky TOS Čelákovice a Metaz Týnec nad Sázavou. Dále to byly Severočeská armaturka a Slévárna šedé a tvárné litiny Ústí nad Labem.      

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).