Menu Zavřít

Anonymní čest a paní JaNa

20. 1. 2012
Autor: Euro.cz

Politický diář

Firmy s anonymními akciemi od roku 2013 nedostanou veřejnou zakázku. Majetkovou strukturu navíc budou muset rozkrývat i jejich subdodavatelé, informovaly předminulý týden Hospodářské noviny. Tak drastické to ale nebude. Už minulou středu vicepremiérka za Věci veřejné a členka vládní „platformy transparentních veřejných zakázek“ Karolína Peake přišla s tím, že postačí, když firmy nebudou muset rušit anonymní akcie, ale dodají čestné prohlášení o jejich majitelích. Pokud podle ní nebude prohlášení pravdivé, budou ze strany státu následovat sankce. Hu, brr… To musejí být všichni anonymní majitelé a jejich bílí koníci úplně „pokakaní“ strachy!

BRAND24

Média podle premiéra Petra Nečase „překročila Rubikon“ a pustila se do „mediálního lynče“, když si dovolila zveřejnit tajné informace o odměnách šéfky kabinetu a pravé ruky premiéra Jany Nagyové. Ta podle Aktuálně.cz brala třeba loni v březnu díky odměnám více než devítinásobek svého platu (namísto asi 30 tisíc dostala 273 tisíc hrubého). Podle Nečase jde především o útok na něj, neb podobné odměny dostává na Úřadě vlády běžně dalších dvacet úředníků. Týdeník Euro má důkaz, že premiér nelhal, když tvrdil, že jeho podřízení „dřou jako koně, standardně dvanáct hodin denně a často i o víkendu“ a vysoké odměny si zaslouží. Autorovi Diáře se totiž podařilo v kufříku v metru nelézt itinerář jednoho běžného loňského pracovního dne vytížené úřednice podepisující se občas JaNa.
6:30 probuzení v Hrzánském paláci, snídaně
7:45 zahájení audiencí (PeŽa, generální, agentka Eva, komoří Lange; nástup zadním vchodem jako vždycky)
11:30 příchod na Úřad vlády (dát kartáč Poulovi, ať si nemyslí, že to tady řídí)
11:51 dát dvojku se Sezemákem, poslat výsměšný mail Římanovi, ha, ha…
12:30–13:30 oběd s Vítkem (je třeba probrat policii, jejího prezidenta, justici, změny ve vládě a sladit notičky proti Kaldovi)
14:00 setkání se šéfredaktory v Hrzánu (někteří redaktůrci se kolem mě nějak motaj, to se musí zarazit! Péťa jim to vysvětlí, vždyť je to útok na něj…)
15:30–15:40 vyplísnit Pospíšila, Strakovka
16:00–17:00 probrat dění v justici s Jurečkem, vyplísnit ho za Pospíšila (do Hrzánu přijde zadem)
17:15 pořešit s Patrikem O. dění ve straně
18:30 poladit s Ivošem středočeskou ODS
19:45–21:00 dortík, kávička a pokec u Myšáka
21:30–??? prosvištět ze všech stran výsledky celodenní práce s premiérem v propojených pracovnách ve Strakovce (nad dveřmi rozsvítit NEVSTUPUJTE – jako vždycky)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).