Menu Zavřít

Amazon prodává milion elektronických čteček Kindle týdně

16. 12. 2011
Autor: profit

Největší internetový obchod na světě Amazon poprvé zveřejnil informace o prodeji svých elektronických čteček Kindle. V současnosti jich týdně prodá milion kusů, informoval server televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Nejprodávanějším typem je Kindle Fire, přímá konkurence klasických tabletů. Kindle Fire je vybaven novým webovým prohlížečem Silk.

„Kindle Fire je nejúspěšnějším produktem, který jsme kdy na trh uvedli. Je to nejprodávanější produkt na celém Amazonu,“ řekl Dave Limp, viceprezident Amazonu. „Prodali jsme již miliony kusů a vyrábějí se další, abychom uspokojili poptávku trhu. Poptávka totiž stále roste, prodej Kindle Fire poslední tři týdny neustále stoupá,“ dodal Limp.

Vedle nového Kindle Fire, který je na trhu od poloviny listopadu, Amazon prodává několik druhů čteček. Nabídka obsahuje základní modely za 79 dolarů (1500 korun). Nejlepší model je v současnosti tablet Kindle Fire za 199 dolarů (3800 Kč).

CONTENT24

Amazon svůj tablet prodává jen v USA, kde k zařízení nabízí plnou škálu služeb – prodejnu a půjčovnu hudby, knih i filmů a televizních seriálů.

Případný český zákazník většinu těchto služeb nevyužije. Může stahovat pouze elektronické knížky z evropského trhu. Kindle se začal prodávat v roce 2007. Amazon dosud statistiky o jeho prodeji nezveřejnil.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).