Menu Zavřít

Amazon jako Uber. Doručovat za něj může kdokoliv

25. 7. 2016
Autor: Flickr.com

Amazon se zhlédl v obchodním modelu Uberu. V rámci doručovací služby Flex nabízí možnost přivydělat si rozvážením balíků lidem, kteří nejsou zaměstnanci firmy. Po Spojených státech začíná tento systém rozšiřovat i do Velké Británie. Za hodinu rozvážení si lidé mohou přijít v přepočtu na téměř 500 korun.

Služba Flex si zakládá na rychlém doručování zásilek pro klienty Amazon Prime Now. Z tohoto důvodu tvoří síť doručovatelů ve stále se zvětšujícím počtu měst. Začala loni v Seattlu, místě svého sídla, a rychle se rozšířila do dalších amerických měst, včetně New Yorku či Philadelphie.

Nyní se s ní Amazon pokouší prosadit i na britský trh. Flex začne využívat v Birminghamu a podle úspěšnosti bude expandovat dál. „Británie má velkého podnikatelského ducha a myslíme, že se najde hodně lidí, kteří si budou chtít ve volném čase přivydělat,“ píše Amazon v prohlášení.

Podmínkou pro začlenění do sítě doručovatelů je samozřejmě řidičský průkaz, vůz a smartphone s operačním systémem Android. Výhodou pro řidiče je flexibilní pracovní doba. S Amazonem se mohou dohodnout na službách od dvou do osmi hodin denně, nebo zůstat doma a nastavit si dostupnost na dvanáct hodin. Negativem je nejistota, protože objem práce je přímo závislý na počtu objednávek v dané lokaci, takže se rozvážení přes službu Flex nedá považovat za práci na plný úvazek.

Amazon zvolen nejvíce inovativní firmou roku

Inovace roku? Alexa od Amazonu

Fotografie

Strategií Amazonu je neustálé zrychlování doručování zásilek. Podle vize šéfa společnosti Jeffa Bezose by měl v dohledné době dostat každý zákazník svou objednávku do třiceti minut po jejím zadání. K tomu chce využívat kromě jiného i drony.


Dále čtěte:

BRAND24

Amazon rozdává peníze podvádějícího Applu

Šéf Amazonu si splnil sen. Ve Star Treku bude hrát mimozemšťana


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).