Menu Zavřít

Aleš Borovan: Vlna blbosti

21. 9. 2012
Autor: čtk

Léto je již v podstatě za námi, ale pád teplot jako by vůbec nezklidnil obří vlnu blbosti, která v letošním roce v podstatě beze zbytku vyplnila veřejný prostor. Aktuálním příkladem je hukot kolem něčeho, čemu se říká Nevinnost muslimů (schválně neříkám filmu, protože je docela dobře možné, že takový film ani neexistuje).

Nejde tu o rozhicovanou arabskou lúzu, která evidentně neví, o co jde. Na celé věci je spíše zarážející chování některých západních politiků. Titíž, kteří proti Nevinnosti muslimů protestovali, se zároveň před nedávnem zastali Pussy Riot.

Obě pseudokauzy přitom narušují určitý religiózní úzus podobným způsobem. Takže jaký je rozdíl?

Znamenitou blbostí je také rozruch kolem vyjádření republikánského kandidáta na amerického prezidenta Mitta Romneyho na adresu 47 procent Američanů. Kdo si jeho slova nezaujatě přečetl, seznal, že se nejedná o nic kontroverzního či pobuřujícího, spíše realistické zhodnocení situace ve Spojených státech. Nudící se média (spolu s marketingovým prezidentem Obamou) však tak dlouho opakovala, že je to skandál, až se to skandálem skutečně „stalo“. Další příklad toho, jak komentátoři a publicisté opravdu nemají fungovat.


Čtěte také:

"Odepsal jste velký kus země," viní Obama Romneyho

Vláda do odvolání zakázala vyvážet alkohol

BRAND24

Fotbal: Informace od Křetínského má v rukou protikorupční policie


A co Česko? Vzhledem k tomu, že se blíží krajské volby, ODS a ČSSD již rozjely politické kampaně s bizarními hesly a aktuálně se relativně hodně lidí diví, že se v české lize uplácí a že se tu pančuje alkohol, tak tentokrát za světem nezaostáváme ani o metr.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).