Menu Zavřít

Aktuálně

16. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Aktuálně ze světa aut.

Kia ukázala Soul

Značka Kia předvedla minulý týden v Praze nový městský crossover s názvem Soul. Jedná se o kompaktní automobil určený na silnice i do lehčího terénu. Bude konkurovat například Nissanu Qashqai nebo Volkswagenu Golf Plus. Soul už přišel do prodejů v Jižní Koreji, zatímco v Evropě a USA jej lze očekávat počátkem roku příštího. V Evropě bude Soul nabízen s dvěma motory, jedním zážehovým a jedním vznětovým.

Fiat vykupuje ojetiny protiúčtem

V rámci výprodeje skladových zásob přišel v závěru roku český Fiat s nabídkou odkupu ojetého vozu. Značka nabízí slevy až ve výši 55 tisíc korun a financování s nízkými splátkami. Kromě toho je součástí této akce i nabídka pro všechny majitele starých vozů, na které se od nového roku vztahuje ekologická daň. Při koupi nového auta značky Fiat údajně odpadnou zákazníkovi veškeré starosti s likvidací jeho stávajícího vozu, protože Fiat jej odkoupí za 10 tisíc až 40 tisíc korun.

BRAND24

UniCredit má FinAuto a FinMoto

Leasingová společnost UniCredit Leasing začala nabízet podnikatelům finanční produkty FinAuto a FinMoto. „Délka splácení je velmi variabilní, a to již od šesti měsíců až do šesti let. Navíc splátky nejsou zatíženy DPH z finanční služby,“ řekl výkonný ředitel UniCredit Leasing Jaroslav Jaroměřský. „Klient-podnikatel vede automobil ve svém majetku, uplatňuje odpisy a může si již při jeho pořízení okamžitě uplatnit DPH z financovaného předmětu tam, kde to zákon umožňuje. To by v případě stávající formy financování formou finančního leasingu nebylo od 1. ledna 2009 možné,“ uvedl Jaroměřský.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).