Menu Zavřít

Air Products dá šanci malým firmám

21. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Evropskou centrálu pro údržbu svých výrobních zařízení vybuduje v České republice výrobce a distributor technických plynů Air Products. Vedení zdejší pobočky americké firmy vidí v tomto rozhodnutí velkou šanci pro malé české firmy. Připravovaná centrála postupně zaměstná několik desítek specialistů.

Vedle nich však poskytne zakázky řadě subdodavatelů, menším tuzemským firmám, které se takto mohou dostat do zahraničí. „Malé firmy se v rámci této spolupráce dostanou na trhy západní Evropy, která si jinak své pracovní příležitosti bedlivě chrání. Pokud prokážou svou konkurenceschopnost a flexibilitu, budou je tamní manažeři využívat, ať jsou odkudkoli,“ vysvětluje generální ředitel Air Products ČR Václav Harant.

Podle výrobního ředitele Jaromíra Vorla jsou Češi v porovnání se Západoevropany mnohem lepší zejména na nárazové akce, jakými jsou například závažné poruchy výrobního zařízení. „Zatímco naši lidé začínají po nahlášení poruchy pracovat do několika hodin, Němci, Holanďané nebo Francouzi nejprve jednají o podmínkách přesčasové práce. Západní Evropa navíc trpí syndromem e-mailové komunikace, takže se u západoevropských partnerů často dlouho e-mailově

diskutuje, kdo má v případě této havárie rozhodnout, o čem a jakým způsobem. A konečně, u českých firem je zvykem, že jsou schopné zmobilizovat své síly, aniž by za to požadovaly stálou smlouvu na placenou pohotovost,“ říká Vorel.

BRAND24

Centrála pro údržbu dosud sídlila v Rotterdamu. Vedle Nizozemí má nadnárodní společnost Air Products v západní Evropě největší aktivity vNěmecku, Velké Británii a ve Francii. Česká centrála bude mít na starosti údržbu a opravy strojního a elektrického zařízení firmy nejen v západní Evropě a v Česku, ale také na Slovensku, v Polsku a v Rusku.

Foto popis| Španělský obchodní řetězec 13 Búho ST plánuje expanzi do České republiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).