Menu Zavřít

Air Berlin zpět ve standardním provozu. Finanční problémy jsou prý vyřešeny

23. 6. 2017
Autor: Andreas Wiese / airberlin

Německé nízkonákladové aerolinky Air Berlin jsou po řadě problémů zpět ve standardním provozu a dnes se o tom snažily přesvědčit zákazníky, napsala agentura Reuters. Vedle nepříznivé finanční situace společnost v poslední době čelila problémům v servisu a zpožďování letů. Zásadní posun očekává v příštím roce.

„Slibujeme - Air Berlin a Niki jsou zpět ve vzduchu,“ napsala dnes firma svým zákazníkům a omluvila se jim za zpoždění. Niki je součást aerolinek zaměřená na lety do turistických destinací.

Přepravce Air Berlin, který je z 29 procent v rukou společnosti Etihad ze Spojených arabských emirátů, vykázal loni rekordní ztrátu 782 milionů eur (20,4 miliardy korun).

Počátkem června požádal spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko a Berlín, zda by zvážily případnou záruku za jeho úvěry, což šéf německé antimonopolní komise Achim Wambach odmítl. Nyní však aerolinky prohlásily, že udělaly pokrok v restrukturalizaci a o záruky už nežádají.

Více zaměstnanců a důraz na lety z Düsseldorfu

Firma uvedla, že přijala další zaměstnance a provedla změny letového plánu na svém domácím letišti Tegel. Aerolinky už dříve uvedly, že v budoucnu hodlají více využívat svou základnu v Düsseldorfu.

Život aerolinkám letos zkomplikoval i přechod na nový systém řízení na berlínském letišti Tegel a s ním spojené problémy se zavazadly u zpožděných letů. V květnu létalo načas jen 54,2 procenta letů Air Berlin, zatímco v únoru - před změnami - to bylo 80,1 procenta. V případě Niki rozdíl tak veliký nebyl, 61 procenta v květnu a 68,5 procenta v únoru.

BRAND24

Přestavitelé firmy minulý týden prohlásili, že letošní rok bude rokem přechodu, ale v příštím roce by zisk před zdaněním, odpisy a bez zahrnutí mimořádných položek (EBIT) měl už být v černých číslech.

Přečtěte si také:

Nízkonákladové ždímání. Ryanair zavádí poplatky za místa vedle sebe

Vyhoďme ho z kola ven aneb Kdy musí aerolinky platit odškodné?

Do Mekky v letadle s modlitebnou. „Prokleté“ Malaysia Airlines cílí na muslimské poutníky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).